Przejdź do głównej treści Przejdź do wyszukiwarki

PODPROGRAM 2019 – efekty

Utworzono dnia 22.10.2020

PODPROGRAM 2019 – efekty

  1. Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Zwoleniu z terenu województwa mazowieckiego przy współpracy z Bankiem Żywności w Radomiu realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2019 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie  styczeń 2020 – wrzesień 2020.
  2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe, sok jabłkowy klarowany);
  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
  • mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, filet z makreli w oleju),
  • cukier (cukier biały),
  • tłuszcze (olej rzepakowy),
  • dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).

Pomoc żywnościowa trafiła do 850 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa mazowieckiego.

3. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

o 43,31482 ton żywności;

o 4250 paczek żywnościowych;

o 0 posiłków;

4. W ramach Podprogramu 2019 dla 9 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono  4  warsztatów edukacyjnych w ramach działań towarzyszących:

• Ekonomiczne - 1 spotkań dla  9 uczestników

• Żywieniowo – dietetyczne  1 spotkań dla 9 uczestników

• Kulinarne - 1 spotkań dla 9 uczestników

• Niemarnowanie żywności – 1 spotkań dla 9 Uczestników

Zegar

Kalendarium

Kwiecień 2024
Pon Wt Śr Czw Pt Sb Nie
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Imieniny